Arend Coaching | Specialisaties | Arendcoaching.nl
Specialisaties: Jongeren van ongeveer 15 tot 30 jaar, jonge managers (high potentials’) en vrouwelijke professionals. Daarnaast heeft Arend veel ervaring met het werken met- en begeleiden van managementteams.
jongeren, jonge managers, high potentials, vrouwelijke professionals, coaching
15516
page,page-id-15516,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Specialisaties

Alhoewel bij Arend in beginsel iedereen welkom is, heeft hij de focus van zijn activiteiten gelegd bij 4 specifieke groepen. Het betreft hier jongeren van ongeveer 15 tot 30 jaar, jonge managers (‘high potentials’) en vrouwelijke professionals. Daarnaast heeft Arend veel ervaring met het werken met en begeleiden van managementteams.
.
Jongeren
De huidige tijd is snel. De sociale media en de nieuwe communicatiemogelijkheden zijn geweldig. Toch hebben ze ook een keerzijde. We verwachten naast hoge prestaties, ook een bijna continue communicatie met onze omgeving en de buitenwereld. Jullie hebben als jongeren de toekomst, maar de huidige tijd kan ook verwarrend zijn. Het is van groot belang om juist in jullie welzijn te investeren. Mede daarom richt “Arend Coaching” zich graag specifiek op de jongeren generaties.

.
√    Heb jij ook vaak het gevoel dat je de gestelde doelen moeilijk bereikt?
√    Dat je jezelf “in de weg zit”?
√    Niet goed weet wat je wilt en hoe de toekomst eruit zal zien?
√    Ervaar je veel spanningen in de relatie met je ouders of anderen in je omgeving?
√    Ben je onzeker over jezelf en zou je graag steviger in je schoenen staan?
√    Wil je graag meer inzicht krijgen in je eigen gedrag en het effect van dat gedrag op anderen?
.
Al dit soort vragen kun je heel goed stellen aan een coach. Een goede coach is voor jou een vertrouwenspersoon met wie jij kunt praten over die zaken die je wilt veranderen. Vaak is het prettig om dingen juist te kunnen bespreken met iemand buiten je eigen omgeving.
.
Jouw belang staat tijdens de coaching sessies voorop en niet dat van je ouders, de docent of je vrienden. Zij hebben vaak hun eigen belangen, terwijl de coach, als vertrouwenspersoon en sparringpartner, slechts nastreeft om jou te helpen om je doelen te realiseren.
.
Het is mijn ervaring dat het heel fijn is voor jongeren om te ervaren dat ze al na een paar coaching sessies meer ontspannen zijn en prettiger in het leven staan. De drempel die er was om de stap naar een coach te zetten verdwijnt in de meeste gevallen heel snel om plaats te maken voor nieuwe energie, nieuwe perspectieven en een prettiger en meer zeker gevoel en dus gewoon een leuker leven.
.
Jonge startende managers
Goede managers zijn in organisaties geen vanzelfsprekendheid. Spanningen van bedrijfsbelangen (economische) versus individuele belangen (maatschappelijke) vormen niet zelden een verlammende tegenstelling. Daarnaast is er de multimediale wereld, die voor jullie als jonge generaties usance is, maar geenszins voor de gevestigde orde. De gevestigde orde, die daarentegen nog steeds in veel gevallen de dienst uitmaakt. Onbegrip onderling remt de groei van individuele jonge managers. Jullie invloed is niet zelden beperkt om redenen die niets te maken hebben met je inzet, je potentie, je energie en je kwaliteiten.
.
√    Worden je ideeën vaak overgenomen, maar blijft je rol nog teveel die van aangever?
√    Nemen de beslissers je advisering nog steeds niet echt “voor vol”?
√    Ben je klaar voor de volgende stap, maar zijn anderen daar nog niet van overtuigd?
√    Is er geen twijfel over je objectieve kwaliteiten?
.
Kijk dan met “Arend Coaching” naar je persoonlijke effectiviteit, je wijze van communiceren en het realiteitsgehalte van je ambities. Je krijgt gegarandeerd veel bruikbare inzichten en effectieve “tools”.

Of krijg je juist alle kansen, maar maken die je onzeker. Heb je vaak het gevoel dat:
.
√    Het wel kunt, maar er nog niet aan toe bent
√    Je in een leidinggevende rol moeilijk geaccepteerd zult worden
√    Veel spanningen ervaart over de prestaties die je geacht wordt te leveren
√    Je veel piekert over de nieuwe werkdag en wat die zal brengen
.
Start ook juist dan een coaching sessie. Het zou zonde zijn als jouw potentie verloren gaat, door zaken die veelal eenvoudig verklaarbaar en bovendien oplosbaar zijn. Het is tijd voor jonge managers en fris bloed in organisaties! Laat “Arend Coaching” je dus helpen om juist nu het beste in je naar boven te halen, je zekerheden te vergroten en je effectiviteit binnen enkele sessies merkbaar en evident te verbeteren.
.
Vrouwelijke professionals
Je hoort de discussies natuurlijk ook regelmatig. Al decennia lang is het een heikel punt. Er moeten meer vrouwen in en aan de top van organisaties komen! Desalniettemin komt echte beweging maar schoorvoetend tot stand. In iedere laag van organisaties zijn vrouwen actief, die meer kunnen en vooral willen, maar ze worden niet of onvoldoende gehoord door het zittende management, of ze laten zichzelf onvoldoende zien! Geldt dit ook voor jou??
.
In de meer dan 25 jaar die ik actief ben geweest in veel verschillende managementteams en -functies heb ik ervaren hoe vrouwen regelmatig worden “weggezet”. Veelal krijgen vrouwen uiteindelijk nog slechts de ruimte die hen binnen de geldende machtsverhoudingen of het “old boys network” wordt gegund. “Arend Coaching” heeft de ambitie om die vrouwen te helpen, ambities waar te maken, effectiviteit te vergroten en het “speelveld te claimen” in plaats van geduldig te wachten op iets dat wel of niet zal worden geboden.
.
√    Ben je toe aan een volgende stap…..maar “ontstaat” er geen ruimte?
√    Speelt twijfel een rol in de wijze waarop je je presenteert?
√    Herken je in je organisatie een “old boys network”?
√    Heb je het gevoel dat jou vooral bescheidenheid past?
√    Ervaar je weerstanden bij het nastreven van ambities?
.
Maak dan alsjeblieft een afspraak om eens kennis te maken. Samen kunnen we dan zeker stappen in de voor jouw goede richting maken.
.